BU Coaching Breda (Prinsenbeek)

Voel je vrij om jezelf te zijn.

Niet denken maar voelen

Wat maakt jou gelukkig ?

Welke verlangens leven er bij jou heel diep van binnen?

Als life coach kom ik mensen tegen die iets in hun leven willen veranderen. Op de een of andere manier voelen ze dat er iets niet klopt. Vaak kunnen ze de vinger er niet opleggen en daarom komen ze bij mij terecht. Ze hebben zich jaren aangepast aan het beeld wat anderen van hun hadden en ergens zijn hun eigen verlangens en behoeftes naar de achtergrond geschoven.  Als je dan gaat doorvragen van wat wil je nu zelf eigenlijk echt diep van binnen, waar wordt jij blij en gelukkig van dan duurt het een tijdje voor hun ware natuur weer naar boven komt. Want ja wie ben je nu eigenlijk en wat wil je nu eigenlijk zelf. Een moeilijk vraag als je daar over na gaat denken. Ik zeg dan altijd: ” je moet er niet over nadenken je moet het voelen.”

En als dan langzaam naar de oppervlakte komt wat ze eigenlijk het liefste zouden willen dan blijkt dat ze verstrikt zitten in een web waar ze geen uitweg uit weten. Want ja, als ik dat anders zou gaan doen wat zou de omgeving daar dan wel niet van vinden. Het is niet gemakkelijk om die gedachte los te laten. Want natuurlijk vind je omgeving daar altijd wel iets van. Ze zijn namelijk gewend dat jij je al jaren aanpast aan wat hun standaard is en als jij dan gaat veranderen en er ineens een andere mening op na houdt dan zal dat geheid een reactie uitlokken. En misschien zul je sommige vrienden en  familieleden hierdoor kwijtraken of tijdelijk kwijtraken want ze begrijpen jou niet meer.Ik mag zijn wie ik ben

Maar er zullen ook weer andere mensen op je pad komen. Mensen die nog geen oordeel hebben over hoe jij zou moeten zijn want die ontmoeten de nieuwe jij. De jij die eindelijk doet wat voor jouzelf goed voelt. En je zult merken dat je dan steeds beter in je vel komt te zitten en je steeds meer vertrouwen krijgt in je eigen beslissingen. Je doet het op jouw manier. En daardoor ga jij steeds beter in je vel zitten. Krijg je meer zelfvertrouwen en sta je gelukkiger in het leven. Dus blijf niet in dat keurslijf zitten maar ga langzaam ontdekken wie jij nu eigenlijk bent en doe wat jouw gelukkig maakt. Misschien zul je hiervoor een beetje uit je comfortzone moeten komen. Maar het is werkelijk de moeite waard.

Bovenstaande is eigenlijk een doorgaand proces, want als je hier mee aan de slag gaat zul je merken dat je continu verandert. Je kruipt steeds verder uit je schulp. En het gevoel dat er bij mij eigenlijk steeds naar boven kwam is vrijheid. Als HSP  ( hooggevoelig persoon ) kan ik slecht tegen moeten. Ik krijg het er benauwd van als mensen me vertellen wat ik moet doen. Ik voel me dan heel erg gevangen, het gevoel dat je opgesloten zit en geen kant op kan. Ken je dat gevoel? Vandaar dat ik ook zo’n ontzettende hekel heb aan de decembermaand al die verplichtingen waar je eigenlijk met goed fatsoen niet onderuit kunt.  En de media doet er ook nog eens een schepje bovenop.  Al is het vaak als het eenmaal zover is dan toch wel weer gezellig, toch ben ik altijd blij als die decembermaand weer voorbij is.

Geen verplichtingen maar vrijheid

 

Reacties gesloten.

Cookie en Privacyverklaring