BU Coaching Breda (Prinsenbeek)

Voel je vrij om jezelf te zijn.

Reiki Cursussen

Heb je altijd al een Reiki Cursus willen doen ? Vanaf 2018 ga ik Reiki Cursussen in het Usui Reiki Systeem aanbieden.
Deze Reiki Cursussen worden individueel gegeven in de 1e 2e en 3e graad.

Wat is Reiki ?

Reiki is een oeroude, eenvoudige en effectieve behandelingsmethode waarin met handoplegging wordt gewerkt. Reiki symbool

Het Japanse woord Reiki betekent “Universele Levenskracht” In het westen is deze methode pas de laatste decennia doorgebroken. Reiki is een zachte, helende energie en een behandeling wordt meestal als heel ontspannend ervaren. Door een zachte aanrakingstechniek komen geest en lichaam tot rust en in balans.

Iedereen heeft het vermogen zichzelf te helen of anderen bij het heelproces te helpen. Door elk mens stroomt Universele energie. Deze energiestroom kan door vastgezette emoties geblokkeerd raken. Met Reiki kunnen we deze blokkades opheffen. Waardoor het lichaam geheeld wordt.

Reiki wordt niet alleen gezien als een alternatieve geneeswijze, maar ook als een spirituele reis of levensweg. Door het regelmatig beoefenen van Reiki zul je je bewustzijn verruimen en steeds meer in contact komen met je hogere zelf. 

USUI Reiki Methode

De Reiki cursussen die ik aanbied zijn gestoeld op de Traditionele Usui Reiki Methode.

Mikao Usui is de herontdekker en grondlegger van het ‘Usui Reiki genezingssysteem. De techniek zelf is al enkele eeuwen oud en werd onder andere gebruikt als geneeskunde door Tibetaanse monniken. Dr Usui ging op zoek naar de geneesmethode van Jezus en van Boeddha. Dit is een zoektocht van vele jaren. In Japan bezoekt dr. Usui vele boeddhistische kloosters. Hij is geïnteresseerd in

Reiki Cursussen

 lichamelijk genezen maar op zijn vragen krijgt hij steeds hetzelfde antwoord “Voor ons is het de geest die genezen moet worden” “Het lichaam is van ondergeschikt belang” Op een dag komt hij in aanraking met met teksten in het Sanskriet die zijn opgeschreven door een onbekende discipel. Het is de formule met de symbolen en de beschrijvingen hoe Boeddha kon genezen. De oude abt van het klooster adviseert hem naar de heilige berg Kuriyama te  gaan om te vasten en te mediteren om zo de kracht van het genezen te ontvangen. Op de 21e dag ervoer hij een visioen dat hem niet alleen de betekenis van de symbolen bracht, maar ook een verruimd bewustzijn en het vermogen om zichzelf en anderen te helen. 

Mikao Usui heeft de methode vorm heeft gegeven en mensen opgeleid om dit door te geven.

Reiki Cursussen op 3 niveau’s – 3 Graden

Reiki bestaat uit 3 verschillende niveau’s van beoefening. We noemen dit de Reiki Graden.
Bij elke graad behoort een inwijding. Waarna je in staat bent om de energie op dat niveau op te nemen en door te geven.

Bij de 1e graad leer je de basisbeginselen zoals hoe laat je de Reiki Energie stromen en de Handposities die daarbij horen. Je kunt hiermee jezelf en andere mensen behandelen. 

Bij de 2e graad leer je werken met de Reiki Symbolen en worden deze geactiveerd. En leer je om een afstandsbehandeling te geven. De 2 graad werkt vooral op het mentale en emotionele niveau.
De tweede graad kan worden gedaan minimaal 90 dagen na de eerste graad

De 3e graad bestaat uit 2 delen. 3A en 3B.

Reiki 3A doe je ten eerste voor jezelf. Je vergroot je Reiki kracht en het helpt je bij je eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Je voelt wanneer je daar klaar voor bent. Met deze 3e graad krijg je toegang tot het master symbool.

Met Reiki 3B leer je om andere mensen in te wijden en kun je zelf Reiki cursussen gaan geven.

Vanaf 2018 kun je deze Reiki Cursussen bij mij volgen.

Heb je interesse of wil je meer informatie neem dan even contact met mij op.

 

Online Reiki

Wil je liever thuis in je eigen omgeving Reiki leren, ook dat is mogelijk. Ik kan je de Reiki Online Cursus van Bas Akkermans dan van harte aanbevelen.  Je leert hierbij thuis in je eigen tempo  stap voor stap de voordelen van Reiki ervaren. En je leert hoe je zelf een Reiki behandeling geeft.

Alle lessen vind je overzichtelijk in de online cursus omgeving en bestaan uit theorie, luisteroefeningen en er zijn pdf’s te downloaden met extra oefeningen. 
Heb je vragen  dan kun je deze via e-mail stellen. Ook krijg je een officiële inwijding op afstand. Een inwijding op afstand werkt net zo goed als een inwijding in de les en sommige (sensitieve) mensen ervaren deze zelfs intensiever omdat je niet wordt afgeleid door externe prikkels. 

Wil je meer informatie over deze online Reiki Cursus lees dan hier verder.

Reiki aanbieding

Of maak gebruik van deze leuke aanbieding en volg de basiscursus en reiki 2 voor meer verdieping met een leuke korting.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookie en Privacyverklaring