BU Coaching Breda (Prinsenbeek)

Voel je vrij om jezelf te zijn.

Balans - ritme
Balans - ritme

Januari – De maand van de Balans

Pak het ritme weer op en kom in Balans 

Na alle feestjes in december is het tijd om het gewone ritme weer op te pakken. Met of zonder lijstje vol goede voornemens, januari is voor de meesten een echte “balans maand”. Terug met beide benen op de grond.. of in de sneeuw. Want behalve balans maand is het ook een mooie wintermaand. Nog een reden om het jaar bewust & gezond te starten.

Maak er een evenwichtig jaar van! Gezonder eten, meer bewegen, bewuster leven.

Dat klinkt wel heel herkenbaar. Maar stap niet in de bekende valkuilen. Haastige spoed… is zelden goed. 
Om gezonde gewoontes vol te houden, is het belangrijk evenwicht te vinden. Zoek balans tussen bewegen en ontspannen, tussen gezond eten en comfort food. Zorg ook voor voldoende tijd voor jezelf en geniet daarvan! Om weer terug in een gezond ritme te komen beveel ik een C9 kuur van harte aan. Eventueel gevolgd door ons FIT programma als je nog wat kilootjes kwijt wil.

Lekker gezond eten 

Na alle hapjes en drankjes van december is het nu tijd voor een gebalanceerd eetpatroon. Zet de winter op tafel met de groenten die het seizoen te bieden heeft. Zoals boerenkool, rode kool, witte kool, groene kool en spruitjes. Super gezond en lekker! Alles is mogelijk met deze groenten en het internet staat vol met de heerlijkste -en spannende- recepten. Kijk voor recept ideeën ook eens op onze facebookpagina. Geef ons een like en je ziet de recepten regelmatig voorbijkomen.

Bij het zien van de recepten en beelden loopt het water je vast al in de mond. “Die warme chocolademelk met slagroom mag best een keer… “ Maar probeer daar ook een gezonde balans in te vinden. Met de 80/20 formule is het goed vol te houden. En over drinken gesproken… Op warme dagen is het voor iedereen helder dat je voldoende moet drinken. Op koude dagen wordt dat wel eens vergeten. Zeker als je actief bent -met je nieuwe abonnement voor de sportschool of de nieuwe hardloopschoenen die je met de feestdagen cadeau hebt gekregen- is voldoende drinken erg belangrijk. Neem een flesje JOOST mee! Een paar druppels JOOST geeft je water een heerlijke smaak, plus Vitamine B & C. Nog lekkerder is een glas koude Forever Aloe Vera Gel, met je JOOST naar keuze.

Gezonde aanvulling 

Het hectische leven kan er soms voor zorgen dat pastinaak niet de enige “vergeten groente” is. Zeker op die momenten dat een gezonde maaltijd plaatsmaakt voor gemak, is het verstandig uw eetpatroon aan te vullen. Forever Daily is een voedingssupplement dat een groot deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan essentiële vitaminen, biologische beschikbare mineralen en voedingsstoffen levert. Forever Daily combineert 55 perfect uitgebalanceerde voedingsstoffen die iedere dag opnieuw een optimale gezondheid en vitaliteit ondersteunen.

Jij blijft toch ook actief in dit winterse weer?

Hoewel de winter een prachtig seizoen is, kunnen grauwe dagen (die er helaas ook zijn) effect hebben op je stemming. Kruip op deze momenten niet weg onder de dekens, maar kom in beweging! Dat is gactiefoed voor lichaam én geest. Ga overdag naar buiten, dan krijg je gelijk daglicht mee en dat geeft weer energie. Maak bijvoorbeeld een wandeling in je pauze, laat de auto wat vaker staan en pak de fiets of wandel naar je bestemming.

Weer of geen weer. Forever Freedom is ideaal voor iedereen die in beweging is. Bevat naast alle voordelen van Forever Aloe Vera Gel ook MSM, glucosamine en chondroïtine. En voor onderweg is de handzame verpakking van ForeverFreedom2GO ideaal!
Speelt het winterse weer je parten waardoor je minder geneigd bent om in beweging te komen? Aloe MSM Gel biedt uitkomst: MSM staat voor “Methyl Sulfonyl Methaan”, een organische zwavelverbinding. Zwavel zorgt ervoor dat weefsels soepel, elastisch en stevig blijven. Samen met pure gestabiliseerde aloë vera gel en kruidenextracten zorgt Aloe MSM Gel voor een weldadig gevoel bij gevoelige spieren en gewrichten.

Sneeuw zonbeschermingGeniet van een actieve winter!

In de winter zijn tal van leuke activiteiten te verzinnen, met de nadruk op “actie”. Trek er bijvoorbeeld gezellig met vrienden of familie op uit en maak een lange boswandeling. Of wat dacht  je van schaatsen of skiën? Misschien ligt er geen natuurijs, maar de indoor ijsbaan is een goed alternatief. Hetzelfde geldt voor skiën: het kan ook prima in een skihal.

Maak je wel de trip naar de bergen voor een heerlijke skivakantie? Vergeet dan zeker niet om Forever Sun Lips mee te nemen! De zonkracht kan in de bergen hoog zijn. De kalmerende lippenbalsem met SPF 30 helpt om het delicate weefsel van onze lippen te beschermen tegen de zon en de wind. Op de piste heeft u natuurlijk wel genoeg energie nodig, en hoe leuk après-ski ook is, probeer de verleidingen van de grote schnitzels en hamburgers af en toe te weerstaan. Dat wordt een stuk makkelijker met Forever Pro X2 op zak. Deze proteïne repen zijn heerlijk van smaak en een verantwoorde snack om tussen de maaltijden de lekkere trek te verminderen. Een goede proteïne aanvulling voor op een actieve dag. En dan kunt u ’s avonds best aan de kaasfondue…

Terug de warmte in

Na een lange dag genieten in de frisse buitenlucht, lekker weer naar binnen waar de verwarming loeit… heerlijk opwarmen, maar o.a. uw handen vinden die snelle temperatuurwisseling wellicht wat minder prettig. Aloe Propolis Creme met aloë vera, bijen propolis en kamille biedt uitkomst! Een zachte crème met vochtinbrengende en verzorgende eigenschappen. Zo genieten o.a. je handen -ongeacht het weer- van een zachte winter!

Zorg goed voor uzelf en Geniet van een heerlijke winter!

 

Reacties gesloten.

Cookie en Privacyverklaring