BU Coaching Breda (Prinsenbeek)

Voel je vrij om jezelf te zijn.

HSP

Heb jij vaak het gevoel dat je niet begrepen of gezien wordt?
Dat je er niet bij hoort? Of dat je denkt zien jullie dat nu niet? Ben ik de enige die het zo voelt? Of weet je precies wat een ander nodig heeft en vergeet je daarbij vaak jezelf omdat je eigenlijk de goedkeuring van anderen nodig hebt voor je gevoel van eigenwaarde. Bang dat mensen je niet meer aardig vinden als je niet aan hun ideaalplaatje voldoet? Grote kans dat je je een hoogsensitief persoon ( HSP ) bent. Want wat HSP’s voordurend doen is steeds afstemmen op anderen en zichzelf wegcijferen.

Veel HSP’s ervaren hun eigen gevoeligheid als een last. Je wilt tenslotte niet anders zijn dan anderen. En in onze westerse cultuur staat gevoeligheid nog steeds min of meer gelijk aan een vorm van zwakte. Prestaties bepalen je eigenwaarde en succes geld en macht lijken belangrijker als wie je werkelijk bent. Is het dan vreemd dat jij jezelf helemaal bent kwijtgeraakt. En je afvraagt?Logo BU Coaching

Wie ben ik?
Wat wil ik?
Wat vind ik belangrijk?

Wil jij je HSP gaan ervaren als een gave in plaats van als een last.
Dan zul je moeten inzien dat er twee dingen in het leven van een HSP prioriteit hebben:

  1. Je (hoog)sensitiviteit (HSP) centraal stellen in je leven.
  2. Jezelf centraal stellen.

Als je dat niet doet loop je nl. helemaal leeg met als gevolg dat je, je moe leeg en uitgeblust voelt.
Je moet niet op zoek gaan naar manieren om van je hoog sensitiviteit af te komen of om je proberen af te sluiten van de externe prikkels want dat gaat je niet lukken. Maar bewuster omgaan met je energie. Terug naar je gevoel!

Accepteer jezelf , omarm je HSP en kom weer in je kracht. Pas dan kun je gaan stralen!

Breng je zintuigen eens tot rust met onze heerlijke etherische oliën. Een weldaad voor lichaam en geest !

Soul body Fusion ® Een aanrader voor elke HSP !

Wil je op een snelle eenvoudige manier weer terug bij jezelf komen. Je op een krachtige manier weer verbinden met je ziels energie overweeg  dan eens om een Soul Body Fusion ® sessie te doen. De manier om je weer helemaal verbonden te voelen met je hogere zelf. ( de bron ) en daardoor weer helemaal terug in je kracht te komen. Iets wat je zelf ook op een eenvoudige manier kunt leren. Dus gun jezelf deze ervaring.

Het heeft mij enorm geholpen om meer energie te krijgen. Ik voel mij na een Soul Body Fusion ® weer helemaal opgeladen, geaard en het lukt me beter om bij mezelf te blijven. Wil je hier meer over weten of dit zelf eens ervaren lees dan hier verder.

Denken denken denken

Een van de kenmerken van een hooggevoelige personen is het overmatig denken. We raken soms verstrikt in onze eigen gedachten. En daardoor raken we onszelf vaak  kwijt. Want wat zegt onze intuïtie ons en wat zegt dat stemmetje in ons hoofd?
We laten ons vaak beïnvloeden door onze omgeving en dat is iets waar onze gedachten graag mee aan de haal gaan.

Mindfulness – Leef meer in het hier en nu!

Een manier om dichter bij jezelf te blijven en je gedachten van een afstandje te bekijken is Mindfulness. Met Mindfulness leer je om weer naar binnen te keren en om je intuïtie en gedachten los van  mekaar te zien. Daardoor wordt het op den duur rustiger in je hoofd en sta je weer dichter bij je gevoel.
De 8 weekse mindfulness training kun je online volgen met de Mindfulness-Online training

Wil je op een eenvoudige manier kennis maken met Mindfulness doe dan eens mee met de Bewustzijnstraining Een Reis naar binnen in 40 dagen. Een training waarin je met dagelijkse korte oefeningen leert om de principes van Mindfulness te integreren in het dagelijks leven, waardoor je leert om bewustere keuze’s te maken en weer terug bij jezelf te komen. Je krijgt hierdoor nieuwe inzichten waardoor je niet meer geleefd wordt maar je leven weer in eigen hand gaat nemen. Niet urenlang mediteren maar oefeningen die je kunt inpassen in het dagelijks leven. Wil je hier meer over weten lees dan hier verder.

Weet je niet of je hooggevoelig bent doe dande test van Elaine N. Aron. Klik hier om naar de test te gaan.

Wil je een boek lezen waarin je goede handvaten krijgt om, om te gaan met je HSP kan ik je het boek Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid van Antoine van Staveren van harte aanbevelen.

Andere goede boeken over dit onderwerp zijn:

 

 

Cookie en Privacyverklaring