BU Coaching Breda (Prinsenbeek)

Voel je vrij om jezelf te zijn.

Hooggevoelig en Werk

Ben jij hooggevoelig dan loop je misschien wel net als ik op je werk tegen problemen aan.
Je zoekt werkt wat bij je past en dat goed voelt. Werk waarin je tot je recht komt en je talenten kunt benutten. Maar ook werk waarin je wat kunt betekenen voor anderen en waar je nog gewaardeerd wordt om wie je bent en wat je doet.

Waarom een hsp vaak vast loopt in zijn/haar werk

Veel mensen gaan niet echt met plezier naar hun werk, maar zij denken er niet zo bij na. Het hoort er nu eenmaal bij en het salaris maakt voor hen al veel goed. Een hooggevoelig persoon loopt hier echter vaak op vast. Voldoening halen uit het werk wat je doet is voor ons heel erg belangrijk. Alleen een goed inkomen is voor iemand die hooggevoelig is vaak niet genoeg.

Ook de omstandigheden waarin je als hooggevoelig persoon moet werken is heel belangrijk.
Iemand die hooggevoelig is functioneert  nu eenmaal vaak beter in een wat rustigere werkomgeving en dat valt niet altijd mee in deze hectische maatschappij. Ook zaken als geluid, licht, en werksfeer kunnen heel bepalend zijn voor het welbevinden van een hooggevoelig persoon. Een hectische kantoortuin met veel herrie en stress is voor iemand die hooggevoelig is verre van ideaal.  En dat maakt het vinden van de ideale baan niet altijd even gemakkelijk.

Misschien ben jij net als ik wel diverse keren tegen een burn-out aangelopen. Of inmiddels zelfs wel in de WIA terechtgekomen?

Mijn situatie


Als hooggevoelig persoon voelde ik me ook niet zo op mijn plaats bij de diverse werkgevers die ik heb gehad. De drang naar vrijheid zorgde er steeds weer voor dat ik na een aantal jaar op zoek ging naar iets anders. En steeds liep ik weer tegen dezelfde barrières aan. Ik wilde voldoening uit mijn werk halen, mezelf gewaardeerd voelen en iets betekenen voor anderen. Vaak sloeg na een aantal jaren de verveling toe, of nam ik ,op zoek naar een stukje waardering, teveel hooi op mijn vork waardoor ik  keer op keer tegen een burn-out ben aangelopen. En de waardering, die bleef natuurlijk uit.  Maar ja, wat doe je dan? Ook bij mij moet er brood op de plank komen en voor jezelf beginnen en hier een goed inkomen mee opbouwen is nog niet zo gemakkelijk. 

En ja, wat moet je dan? Misschien ben je je roeping gaan volgen en heb je een praktijk opgestart. Maar biedt dit je niet voldoende inkomen? Of moet je nu rondkomen van een uitkering. Of misschien modder je maar door en hoop je dat er ooit nog wel eens iets anders op je pad komt. Of heb je kinderen waarvoor je graag wat vaker thuis zou willen zijn. Zelf heb ik nu dus mijn coachingspraktijk en daarnaast werk ik nog part-time op een salarisadministratie. Want een vast inkomen kan ik nog niet missen. Maar om dit nu nog 12 jaar te moeten doen… Eerlijk gezegd benauwd me dat vreselijk.  En waar ik vroeger nog gemakkelijk van werkgever kon wisselen valt dit op mijn leeftijd van 56 jaar toch niet meer mee.  Dus ja wat doe je dan.  

Is Netwerkmarketing de Oplossing?

Een aantal jaar geleden kwam ik dus in aanraking met Forever Living Products. De producten vond ik super dus de stap naar Forever Business Owner was zo gemaakt. En op de bijeenkomsten van Forever Living Products werd je voorgehouden dat Netwerkmarketing de oplossing voor iedereen was die iets voor zichzelf wilde beginnen. Gewoon praten over de producten waar je enthousiast over ben over  de verdienmogelijkheden en je zou vanzelf een team opbouwen en groeien in het Marketing Plan. Het leek zo gemakkelijk allemaal. 

Helaas voor mij als introverte HSP” er viel dat nog niet mee. Natuurlijk praatte ik over de producten als het ter sprake kwam en het verkopen van de producten lukte mij ook nog wel. Zeker via het Internet.  Maar mensen overtuigen om met deze business te starten is een ander verhaal. Zeker zolang ikzelf hier ook nog geen full time inkomen mee verdiende. Want liegen en de dingen mooier voorspiegelen als ze zijn zit niet in mijn aard. Dus erg overtuigend kwam ik niet over. Af en toe stapte er wel eens iemand in. Maar echt mijn brood ermee verdienen is me tot nu toe helaas nog niet gelukt. Hoe mooi ik het bedrijf ook vind en hoe tevreden ik ook ben met de producten. Maar een leuke bijverdienste is het zeker.

De weg naar een vervroegd pensioen

Gelukkig kwam er iets anders op mijn pad. Want ik werk dus nog steeds een aantal uren voor een baas. En dat ben ik echt niet van plan om tot mijn 68e te blijven doen.  Futurenet. Futurenet is een Social Media Platform zoiets als Facebook of instagram. Met dat verschil dat Fururenet mensen beloont voor het gebruik van hun platform. Je kunt hier dus berichten plaatsen, chatten, gamen , shoppen enz. En daarvoor wordt je beloont met Mediapunten. Die je weer kunt gebruiken om aankopen te doen of gebruik te maken van de diensten van dat platform. Maar daar kun je toch ook niet van leven hoor ik je denken.

Dat klopt… Maar daarnaast heeft Futurenet ook nog een aantal andere leuke verdienmodellen. Waarmee je een leuk extra inkomen kunt opbouwen. En waar je zelfs zonder te netwerken in een aantal jaar een leuk extra inkomen kunt opbouwen. Zonder te netwerken dat sprak mij dus wel aan. Met een kleine investering in 2,5 jaar tijd een extra inkomen opbouwen van € 2.000,– een leuk pensioen niet waar? En dat in slechts 10 minuutjes per dag.

Ben jij nu nieuwsgierig geworden en denk je ik zou wel eens willen weten hoe dat dan in zijn werk gaat, dan nodig ik je graag uit om eens een online presentatie te bekijken. En woon je in de buurt van Breda/Prinsenbeek dan mag je natuurlijk ook eventjes langskomen, dan leg ik je graag alles persoonlijk alles uit. En besluit je na het zien van de presentatie dat dit precies is wat jij ook graag wilt dan ben je natuurlijk van harte welkom in ons team en help ik je graag op weg. 

oprah winfrey

 

‘Het grootste avontuur wat je met jezelf kunt aangaan
is het leven te gaan leiden waar je van droomt.’  Oprah Winfrey

 

 

 

 

 

Cookie en Privacyverklaring